Сводник си направи модерна оранжерия за канабис в село край Добрич

14:00, 30 мар 17 25 662 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Високотехнологична оранжерия за канабис е открита в село Драганово, край Добрич, съобщават от Областната дирекция на МВР. 

След извършено разследване служители на Криминална полиция и на Второ РУ Добрич са установили данни за производството на наркотични вещества на територията на Община Добричка. Незабавно е разпоредена специализирана полицейска операция, която е проведена след доклад пред районната прокуратура. 

Домашната плантация е открита в имот в село Драганово, собственост на 41-годишния А. П. За нея е била пригодена стая на къщата. Оранжерията е била оборудвана с лампи за отопление и вентилационно - климатична система, термодатчици, сензори и други. 

 


Намерени са общо 37 растения от рода на конопа, засадени в саксии. Те са с размери от 70 см до 120 см и общо 30 кг зелена маса. Извършените проби показали, че откритите растения реагират на канабис. 

По случая е образувано досъдебно производство. Собственикът на имота и стопанин на домашната плантация е привлечен като обвиняем и задържан за 24 часа. 

Той е познайник на полицията, тъй като в досието му има данни за хулиганство, закана с убийство и склоняване към проституция. Работата по пълното изясняване на случая и престъпната дейност на лицето продължава, посочват от полицията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама