Кметът на Добрич предлага увеличаване на щата на „Комуналстрой”

18:21, 01 апр 17 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обществено обсъждане на промени в Правилника за дейността на общинското предприятие „Комуналстрой“ обяви Общината в Добрич.

То касае числеността на персонала, като се предлага нейното увеличаване – от 20 на 25 щатни бройки.

В предложението си кметът Йордан Йорданов посочва, че общинското предприятие „Комуналстрой“ е създадено с решение на местния парламент от януари. Основната му цел е да изпълнява текущи ремонти и поддръжка на общинско имущество - имоти и инфраструктура, както и други строително-ремонтни и монтажни дейности.

Кметът предлага щатът на предприятието да се увеличи с пет щатни бройки за строителни работници, за да могат да бъдат изпълнявани спешните ремонти, които се наложиха след зимата - на инфраструктурни обекти и на общинския сграден фонд – социални заведения, детски градини, училища и други. Той подчертава, че по този начин дейността на предприятието ще бъде по-качествена и ефективна, ще се намали необходимостта от външно възлагане за извършване на необходими строително-ремонтни дейности, като ще се действа оперативно, с минимални разходи на времеви и финансови ресурси.

Необходимите средства за прилагането на измененият правилник са в размер на 40 040 лв. годишно – за работна заплата, осигуровки, СБКО, работно облекло.

Общественото обсъждане продължава до 24 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама