Добрич праща повече депутати в парламента

18:56, 01 апр 17 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Централната избирателна комисия обяви избраните народни представители в 44-ото Народно събрание. За Осми изборен район – Добрички избрани са Пламен Иванов Манушев и Живко Иванов Мартинов от ГЕРБ, Красимир Христов Янков и Даниел Петков Йорданов от БСП за България,  Йордан Илиев Йорданов - Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО, Хасан Ахмед Адемов – ДПС.

Водачът на листата на ВОЛЯ Кръстина Таскова не успя да влезе от Добрич, но става народен представител от Стара Загора, където живее, макар да е от Добрич.

С реален шанс за парламента е и предприемачът Йордан Апостолов. Управителят на СД „ВЪЗХОД – Арньо и сие” е трети в листата на Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО в Бургас. Там те спечелиха две места, като първи е лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той обаче е избран и от Двадесет и трети изборен район – София. Трябва да избере в коя листа желае да остане. Дори и Симеонов да остане депутат от Бургас, много вероятно е той да влезе в изпълнителната власт, с което отново овакантява мястото в парламента за Йордан Апостолов.

Каварна също може да има свое лоби в парламента, ако Стефан Данаилов реши да стане депутат не от Варна, а от Двадесет и четвърти изборен район – София, където също е избран. Тогава в парламента ще влезе петият в листата д-р Десислав Тасков, който е изпълнителен директор на болницата в Каварна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама