Ръководството на ИАРА се срещна в Каварна с представители на рибния бранш

07:50, 02 апр 17 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Каварна се проведе среща между представители на риболовния бранш от региона и ръководството на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Участваха изпълнителния директор на ИАРА – доц. д-р Галин Николов, главният директор на Главна дирекция „Рибарство и контрол“ – Тодор Ангелов, началниците на сектор „Център за наблюдение на риболовните кораби“ и сектори „Рибарство и контрол“- Варна и Добрич и др.

Основните засегнати теми бяха свързани с отговорния улов на калкан и предстоящата му забрана, която тази година ще бъде два месеца – от 15 април до 15 юни. Рибарите поставиха искане за временна промяна на определените пристанища за разтоварване на квотния вид риба, за което ръководството на агенцията се ангажира с намиране на решение.

Беше засегнат и проблемът, свързан с маркирането на риболовните уреди и поставянето на обозначителни буйове на мрежите, като се обсъди и създаването на такава работна група, както и работна група, свързана с електроните дневници за докладване. Обсъдени бяха и други наболели проблеми. Ръководството на ИАРА пое ангажимент за по-голяма информираност на представителите на бранша, готовност за обсъждане на всички гледни точки и намиране най-оптималните решения за разрешаване на проблемите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама