Успешно премина операцията на Божидар в Турция

08:43, 02 апр 17 25 492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Операцията на 18-годишния Божидар Георгиев от Добрич, извършена в турска клиника, е преминала успешно, съобщиха близките.

„Въпреки усложненията, за жалост, причинени от българката лекарска намеса, операцията е успешна. Туморът е отстранен изцяло. Той е с размери 7 на 4 см. Наложи се да му се вади част от костта и да се връща обратно”, споделиха близките на зрелостника от Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски”.

Те споделиха, че са очаровани от турските лекари, които се грижат за Божидар по най-добрия начин. И благодарят на всички, които се отзоваха и помогнаха за набирането на средства за лечението на младежа. Тай вече е изведен от реанимация. Очаква се в началото на новата седмица да бъде изписан от болницата.

Божидар Георгиев е с диагноза доброкачествен ювелирен ангиофибром. Предстои утре да бъде опериран в болница "Аджъбадем Маслак" в Истанбул. Въпреки двете операции в България, туморът не е отстранен. Това налага младежът да бъде подложен на трета операция в Турция. Там той е диагностициран с доброкачествено заболяване, докато мнението на българските лекари е било, че туморът на синусите е злакочествен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама