Болна майка от Добрич се нуждае от помощ, за да се радва на живота и дъщерите си

11:47, 02 апр 17 25 1736 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Майка от Добрич с онкологично заболяване има нужда от помощ, за да продължи да живее, да се усмихва, да се радва на живота и дъщерите си. 
Дани Петкова е прекрасна майка на две деца и, като всяка майка,тя иска да ги отгледа като добри хора, да ги изпрати на абитуриентския им бал, да избира с тях рокля за сватбата им, да ги види как стават родители...Но, за да стане това възможно това,тя трябва да се пребори с коварната болест. 

Йорданка Атанасова Петкова е на 40 години. Майка на две прекрасни дъщери, прекрасен човек и приятел. Миналата година, след вечерен тоалет, напипва малка бучка на гърдата и още на следващия ден търси консултация със специалист. Направени са изследвания, които констатират мастопатия. Въпреки, че е зарадвана от поставената диагноза, 3 месеца по-късно Дани решава да потърси и второ мнение и прави консултация с хирург. Направена е биопсия, при която идва зловещата диагноза - злокачествен карцином на млечната жлеза. Изплашена от диагнозата и страха да не остави своите прекрасни дъщери сами, Дани решава да се бори. Подлага се на операция във Варна, където отстраняват цялата гърда. Подлага се на 8 тежки химиотерапии, на 25 лъчетерапии. Само 10 дни след приключване на лъчетерапията, Дани напипва топче на врата, на лимфните възли. Скенер установява рецидив. 

Жестоката диагноза се е завърнала и това силно притеснява Дани и нейното семейство. Тя е категорична, че в момента е загубила битката, но не и войната с коварната болест. Решава да потърси консултация в турската болница "Аджъ бадем", където е направена отново биопсия и куп други изследвания. Резултатите са категорични, че болестта отново се е завърнала, този път злокачествен тумор на лимфните възли и под дясното ребро. Получена е отново покана за турската болница, където да бъде направена консултация с хирург, за да се изготви необходимото лечение, за което семейството очаква оферта с необходимата сума за лечението на Дани. 
Ясно е обаче, че сумата, която може да спаси живота на майката, ще е непосилна за семейството. До този момент те са се справяли със собствени средства с цялото лечение в България и двете консултации в Турция. За да продължи лечението обаче те имат нужда от помощ. Затова семейството отправя зов за помощ. 

Приятели на Дани призовават: „Нека помогнем на Дани да живее, да се усмихва, да се радва на живота и дъщерите си! Да покажем, че когато сме заедно, някаква си сума и някаква зла диагноза няма да отнемат един млад живот!” 
Ако искате да помогнете на Дани, може да го направите чрез: 

Банкова сметка - Societe Generale Expressbank 
BG52 TTBB 9400 1509 0025 51 
титуляр - Йорданка Атанасова Петкова 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама