30 места е капацитетът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Шабла

07:44, 03 апр 17 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Центърът за социална рехабилитация и интеграция е услуга, която е разкрита в Шабла през 2009 г. и е финансирана от държавата дейност. Тя е с капацитетът 30 места, съобщават от общинската администрация.

Потребители са деца и възрастни с различна степен на увреждане. Сключват се договори за ползване на краткосрочни и дългосрочни услуги. Осигурена е достъпна архитектурна среда.

За подобряване качеството на обслужване през 2016 г. са закупени комбиниран апарат за диадинамични и интерферентни токове, електростимулатор, механичен уред за раздвижване на горни крайници, парафинова вана, една масажна постелка. Кабинетите са оборудвани с компютри. Два от тях са дарение от „Interhelp“, Германия, със съдействие на Сдружение „Обединени за Шабла“ и един от „Ротари клуб“ Каварна. „Interhelp“ дари и телевизор, DVD и др. обзавеждане.

Към 30.10.2016 г. в ЦСРИ е оказана подкрепа на 72 потребители, от тях 26 мъже и 46 жени, от тях две деца.

Предлаганите услуги се предлагат и заплащат почасово.

Екипът се състои от 7 специалисти. Специалистите имат необходимото образование и ценз. Повишават квалификацията, опита и професионалните компетенции чрез обучения, обмяна на опит с центрове от други общини. Участвахме ползотворно с екип от друг ЦСРИ в екипна супервизия.

От октомври трудноподвижните потребители ползват транспорт в два дни от седмицата. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама