Окръжната прокуратура в Добрич отчете ръст на осъдените

16:38, 03 апр 17 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура в Добрич отчете ръст на осъдените и санкционирани лица през 2016 г., става ясно от отчета за миналата година, който бе представен днес от окръжния прокурор Пламен Николов. В него се посочва и ръст на лицата с влезли в сила осъдителни присъди, посочват от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

През 2016 г. са внесени 735 прокурорски акта в съда. И по този показател Окръжната прокуратура в Добрич отчита увеличение.

Приложението на ускорените форми на разследване, които са пряко свързани с постигане на бързина в наказателното правораздаване, е разширено. През 2016 год. са наблюдавани 56 незабавни производства и 604 бързи производства. Положителна е тенденцията на чувствително намаляване на прекратените по давност дела.

Прокурорите от Окръжна прокуратура в Добрич са внесли през миналата година 24 протеста в Административния съд в града, с които са били обжалвани като незаконосъобразни разпоредби на наредби, приети от общинските съвети на територията на областта. Към края на 2016 г. Административният съд е уважил девет от протестите, а първоинстанционните производства по останалите не са били приключили.

На днешното съвещание по приемане на годишния доклад за дейността на Окръжна прокуратура в Добрич е отчетена и работата на районните прокуратури в Добричкия съдебен район. На съвещанието присъстваха  Виктор Малинов – прокурор във Върховната административна прокуратура, и Анна Помакова – прокурор в Апелативната прокуратура във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама