В 10,01 часа днес започва електронният прием в детските ясли в Добрич

08:54, 04 апр 17 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В 10:01 часа днес ще стартира за първи път електронният прием в детските ясли в Добрич.

Осем са детските заведения, които очакват най-малките добричлии.

Приемът по електронен път се осъществява за първи път и цели да улесни родителите при кандидатстване в  желаното детско заведение. С въвеждането му Община Добрич предоставя поредната е-услуга за гражданите.

Системата дава възможност да се кандидатства за не повече от три желания в зависимост от( настоящия адрес на един от родителите/ настойниците) по местоживеене  и/ или желанието на родителя/настойника. При условие, че няма свободни места в първото желание се преминава към следващото.

При успешна регистрация се получава регистрационен номер, парола за достъп до родителския профил в сайта за прием и има възможност за съхраняване или печат на регистрираното заявление. След приключване на регистрацията системата се затваря.

Системата ще е отворена за регистрации и редакции на заявления до 30 май, включително. На 10 юни трябва да бъдат обявени резултатите от класирането. Записването ще продължи от 11 до 20, включително.

Предвижда се всяко следващо класиране да се извършва ежемесечно при наличие на свободни места.

Класирането при приема на деца в детските ясли се осъществява на база на точкова система, според различни критерии. С най-много точки са близостта на детската ясла до дома, както и деца – сираци или полусираци, както и близнаци, тризнаци и пр.

За първи път през март успешно стартира електронният прием на деца в детските градини. До момента са регистрирани 441 деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама