Община Добричка започва работа по нов проект за 350 000 лева

10:04, 04 апр 17 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков подписа договор за реализацията на проект “АКТИВНОСТ – Ангажираност, Квалифициране, Труд, Интегрирано Включване На Обезверени и Семейства в Трудност”. Той ще се осъществява чрез процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова „ Активно включване” по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. 

Общата стойност на проекта е 355 333.52 лева. Периодът на изпълнение е от 1 април 2017 г.  до 31 декември 2018 година. Периодът на предоставяне на услугата е 17 месеца - от 1 август до края на 2018 година.

Общата цел на проекта е подобряване качеството на живот на лица в неравностойно положение в Община Добричка, давайки им право на избор, независимост и достойнство, посредством разнообразни услуги за социално включване и интеграция на пазара на труда. Специфичните цели са разширяване на възможностите за предоставяне на социални услуги на хората с увреждания, зависимите лица и техните семейства, установяване на нагласите на лицата, изграждане на взаимно доверие и задоволяване по най-ефективен начин на идентифицираните потребности и др.

Други цели са повишаване квалификацията на лица от целевите групи по проекта, възстановяване на трудовата им активност, разчупване на стереотипите и промяна на нагласата на обществото и работодателите спрямо хората с увреждания.

В проекта ще бъдат включени 70 лица, от които 15 с увреждания и минимум 15 членове на техните семейства. Ще участват и 15 деца с увреждания и минимум 15 родители, както и 10 деца в риск и 10 възрастни в риск.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама