С помощта на служители от ДГС „Генерал Тошево” и ДЛС „Тервел” деца придобиха лесовъдски умения

18:15, 04 апр 17 25 1281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици придобиха лесовъдски умения в рамките на инициативи, организирани от ДГС „Генерал Тошево” и ДЛС „Тервел” по повод Седмицата на гората.
Над 60 ученици от ОУ „Христо Смирненски” в Генерал Тошево демонстрираха какво са научили за природата. Под напътствията на служителите на горското стопанство те премериха сили в тематични игри, посветени на опазването за зеленото богатство. Като истински лесовъди децата засадиха фиданки. От опитните горски служители учениците получиха и полезни съвети как да се грижат за дърветата и как безопасно да палят огън в гората.

 


„Важно е да стимулираме любовта на децата към природата, защото именно на тях ще завещаем опазването на горите на България”, коментира директорът на ДГС „Генерал Тошево” инж. Йорданка Найденова и благодари на учениците за участието им в Седмицата на гората.

 

Чрез забавни игри и практически занимания за малките приятели на природата Седмицата на гората стартира и в Тервел. Служителите на държавното ловно стопанство запознаха възпитаниците на Школата по изобразителни и приложни изкуства при ЦПЛР „Малкият принц” с дейностите, които извършват, с горските екосистеми и процесите, протичащи в тях. Децата посветиха на Седмицата на гората много от своите рисунки, а най-добрите художници получиха награди от ДЛС „Тервел”.

 

„Седмицата на гората е професионалният празник на лесовъдите, на хората, които всекидневно влагат труда и енергията си в грижата за природата. Но гората е на всички ни! Затова е важно цялото ни общество да бъде съпричастно към опазването й”, заяви в приветствието си към присъстващите директорът на ДЛС „Тервел” инж. Димчо Стефанов

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама