Стотици се включват в кампанията „Бъди здрав“ в Добрич

19:33, 04 апр 17 25 509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За втора поредна година в Добрич се провежда кампанията „Бъди здрав“. Тя стартира на 2 април с изпълнения на Детски хор „Маестро Захари Медникаров“ и Дамска хорова формация „Мистика“. Сърцата на малките хористи затуптяха в синхрон с тези на техните по-големи колеги от хоровата формация „Мистика“. Диригент и на двата състава бе Росица Дурмушлийска. Кампанията продължи на следващия ден с инициативи, посветени на здравето на добричлии. В сутрешните и следобедните часове партньори на Община Добрич от фитнес клуб „Muscle” даваха безплатни съвети за фитнес – програми и здравословен хранителен режим. От възможността да получат ценните съвети за тяхното здраве се възползваха деца, тийнейджъри и хора от третата възраст. В същия ден от на площад “Свобода“ доброволци от БЧК и представители на Центъра за здравословно хранене, които подкрепят кампанията на Община Добрич, взеха участие като измерваха безплатно кръвно налягане, кръвна захар и индекс телесна маса. Стотици добричлии се възползваха от инициативата.

Ученици от ПГТ „П. К. Яворов“ предоставиха здравословни коктейли, чайове и фрешове. Младите хора демонстрираха завидни умения, свързани с тяхната професионална подготовка. За доброто настроение се погрижи клуб „Алегрия“ с представяне на зумба движения за здраве.

Кампанията на Община Добрич продължи и днес с потребителите на три социални услуги - Дневен център за възрастни с увреждания, Защитени жилища и Център за социална рехабилитация и интеграция. Участниците в кампанията вложиха старание, сръчност и ловкост и сe включиха със забавни игри с много ентусиазъм и желание. Те получиха грамоти за доброто си представяне и подаръци. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама