900 лева дариха общински съветници от Добрич за лечението на Божидар

10:11, 05 апр 17 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сумата от 900 лева събраха и дариха общинските съветници от Добрич за лечението на зрелостника от Финансово-стопанската гимназия Божидар Георгиев, съобщиха неговите близки. 

Инициативата е била на общинския съветник Милко Пенчев, който вече е превел събраната от колегите ме сума по сметката на младежа. 
Божидар вече е изписан от клиниката в Истанбул, където му бе направена операция, съобщиха близките. 

„Въпреки усложненията, за жалост, причинени от българката лекарска намеса, операцията е успешна. Туморът е отстранен изцяло. Той е с размери 7 на 4 см. Наложи се да му се вади част от костта и да се връща обратно”, споделиха близките на зрелостника от ФСГ. Те споделиха, че са очаровани от турските лекари, които се грижат за Божидар по най-добрия начин. И благодарят на всички, които се отзоваха и помогнаха за набирането на средства за лечението на младежа. 

Божидар Георгиев е с диагноза доброкачествен ювелирен ангиофибром. Предстои утре да бъде опериран в болница "Аджъбадем Маслак" в Истанбул. Въпреки двете операции в България, туморът не е отстранен. Това налага младежът да бъде подложен на трета операция в Турция. Там той е диагностициран с доброкачествено заболяване, докато мнението на българските лекари е било, че туморът на синусите е злокачествен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама