Затвор за подпалвач, драснал клечката на дома на бившата си

16:14, 05 апр 17 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На три години и четири месеца затвор бе осъден 42-годишен мъж, който подпалил дома на приятеля на бившата си жена, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд.

Осъденият за палеж е Генчо Г. от силистренското село Секулово. Той не само ще лежи в затвора за престъплението си, но трябва да плати и 11 000 лева обезщетение за нанесените имуществени вреди на собственика на къщата в тервелското село Кладенци.

По делото е установено, че на 22 април 2016г. Генчо хвърлил през прозорец в жилището горяща, предварително подготвена “факла“, напоена с бензин и нафта. Запалено е било имущество на стойност близо 15 000 лева. Три месеца по-късно полял с бензин и запалил дървените врати на гаража на приятеля на бившата си. Огънят се разпространил и към дома му.

Пожарът е представлявал опасност за живота на собственика, който в този момент е спял в пристройка до къщата. Нанесените от огъня щети възлизат на 11 224 лева.  Изгоряла е стая от жилището, заедно с покъщнината, част от покривната конструкция, таванът на коридор, гараж, две каруци, земеделска продукция. Пламъците са обхванали съседен гараж, който също е изгорял. Имало е опасност пожарът да се разпростре и върху друг имот на значителна стойност.

Делото беше гледано в процедура на съкратено съдебно следствие, като първоначално наложеното на подсъдимия наказание от 5 години беше намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимият е признал изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама