Промени предвиждат в област Добрич да остане само една районна прокуратура

09:46, 06 апр 17 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На сайта на Прокуратурата на РБългария е поместено предложение на главния прокурор от 3 април т.г. до прокурорската колегия на ВСС за вземане а принципно решение за оптимизиране на съдебната карта, съобщи окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов. Предвижда се в област Добрич да не останат пет районни прокуратури, както е сега. Техният брой първоначално ще бъде намален.

В национален план тенденцията е една област – една районна прокуратура в областния град, посочи той.

Районната прокуратура ще е със седалище в съответния областен град, а в останалите градове ще има само териториални отдели, а не самостоятелни прокуратури. Там ще работят прокурори, ще има и деловодители. Ще има възможност гражданите да подават жалби, ще има осигурен достъп до правосъдие, ще има прокурори, които да се явяват в съдебните заседания на съдилищата в тези градове, но административно ще има само един районен прокурор.

„Това няма да доведе до ограничаване на достъпа до правосъдие, но ще намали администрацията в нашата система, ще оптимизира нашите структури. Прокурори няма да бъдат съкращавани, но някои от тях ще трябва да се разделят с началническите си постове”, каза още Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама