Добруджанец с регистрирани 160 коли „изгоря“ с глоба в Австрия, където никога не е бил

17:17, 06 апр 17 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жител на село край Добрич трябва да плати глоба за превишена скорост , наложена му в Австрия, макар той никога да не е напускал пределите на България, съобщават от пресцентъра на Окръжния съд.

Глобата от 75 евро му е наложена за това, че на 20 февруари миналата година е надвишил със 7 километра разрешената в района максимална скорост от 50 километра в час. По думите на Славейко, той никога не е бил в чужбина, а колата, с която е извършено нарушението е негова само по документи.    

Пред магистратите 38-годишният мъж от село Победа е признал, че на негово име са регистрирани около 160 автомобила. Той обаче не знае къде се намират, тъй като са били прехвърлени на румънски граждани.

Съдът счете, че доказването на това твърдение може да бъде направено пред австрийски съд чрез възобновяване на производството за извършеното пътно нарушение.

Това е поредното дело, при което за нарушения в чужбина се търси отговорност от фиктивни собственици на автомобили в Добрич, съобщи докладчикът по делото съдия Петър Монев, който е и ръководител на Наказателното отделение.

Те прехвърлят собствеността върху колите си най-често на чужди граждани, като едновременно с това издават пълномощно на купувачите. С тези пълномощни новите собственици могат да управляват в чужбина, а при извършени нарушения в страните от ЕС, налаганите им глоби впоследствие се търсят от хората, на чието име е регистриран автомобилът.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Wayopeli 09:13, 30 мар 22

прокси мобильные вк доска инфо

2 CoreyTon 09:25, 03 май 22

реставрация ванн акрилом

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама