Богата програма за Великденските празници в Добрич

08:53, 07 апр 17 25 563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Добрич посреща пролетните празници – Лазаровден, Цветница и Великден, с интересна културна програма, предназначена за гражданите и гостите на града, съобщават от общинската администрация.

За 10.00 ч. в регионална библиотека „Дора Габе“ започва празникът „Червен, червен Великден“ за боядисване на великденски яйца с участието на деца от фондация „Ръка за помощ“.

От 19.00 ч. в драматичен театър „Йордан Йовков“ ще бъде представен спектакълът на фолклорен ансамбъл „Родопа“ – „Невястата“.

Утре от 11 ч. на площад „Свобода“ ще започне концертът „Лазарче ле, китчице ле“ на представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов. В неделя от 10.00 ч. на площада започва празничен концерт на Духов оркестър – Добрич  с диригент Стоян Монов. От 11 ч. ще започне концертът „Цветница“ с участие на клуба за народни танци „Жетвари“ с ръководител и хореограф Мая Бърдарова, ансамбъл за изворен фолклор „Добруджа“ с ръководител и хореограф Мая Тончева, клуб за народни танци „Пъстър хоровод“ с ръководители и хореографи Александър Александров и Юрий Митев, както и фолклорен танцов клуб „Хорце“ и Детска танцова школа „Хорце“  с ръководител и хореограф Севдалина Атанасова.

От 19 часа на 10 април започва цикълът Великденски концерти. В концертна зала „Добрич” концерт ще изнесе Нева Кръстева – орган. Следващата вечер, на същото място и по същото време, ще започне концертът на Български камерен оркестър – Добрич с диригент Алексей Измирлиев. Органов концерт ще изнесе на 12 април от 19 ч. в зала „Добрич“ Велин Илиев. Същата вечер е и премиерата на спектакъла „Чудо“ от Иван Радоев.

На 13 април от 10.30 ч. в Етнографската къща ще се проведе Великденска работилничка „Писано яйце, шарено“. Същата вечер е концертът на Мария Славова – орган, с гост-солисти Светлана Анчева – обой, Георгиос Филаделфевс – тенор. Прецентация „Великден – молитва за щастие и доброта“ ще бъде представена в библиотеката на Народно читалище „Йордан Йовков -1870 г.“

Навръх Великден - 16 април, от 10.00 ч. на площад „Свобода“ ще започне празничен концерт на Духов оркестър – Добрич с диригент Стоян Монов. Концерт „Великденско хоро“ ще изнесе професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов, хореограф Христо Христов и музикален ръководител Живко Желев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама