От следващия месец започва работа новото общинско предприятие в Каварна

12:52, 08 апр 17 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От следващия месец предстои да започне работа новото общинско предприятие “Карвуна” в Каварна, съобщи кметът Нина Ставрева. Това става възможно, след като на последното си заседание Общинският съвет одобри проекта на правилник за устройството и дейността на общинско предприятие.

Предвижда се то да започне дейността си с 15-ина работници. Първоначално ще се занимава с озеленяване, почистване, поддържане на гробищните паркове на територията на общината. На следващ етап щатът ще се увеличи до 55, а дейностите ще се разширят със сметосъбиране и сметоизвозване, както и с реконструкция и ремонт на обекти от техническата и социална инфраструктура.

 Във всяко от 19-те села ще има работници, които да поддържат гробищата и зелените площи там. В с. Българево те ще са трима, докато за по-малки селища, като Травник, където има само осем възрастни жители, ще се грижи работник от съседно село. Всяко населено място ще е обезпечено със служител на общинското предприятие, който да се грижи за поддържането на гробищните паркове, озеленяването, чистота, малки ремонти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама