Отложи се общото събрание на читалището в Добрич

19:20, 08 апр 17 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Насроченото за днес извънредно Общо събрание на народно читалище „Йордан Йовков – 1870”, не се е състояло, тъй като не е имало необходимия кворум, съобщиха от настоятелството му.

Това бе вторият неуспешен опит да се избере нов председател на читалището, след като през септември миналата година Юлия Стаматова бе отстранена с  определение на Окръжния съд в Добрич заради разследване срещу нея за престъпление по служба.  

Дневният ред на събранието предвиждаше избор на ново настоятелство и на председател. То можеше да се проведе, ако от всички над 170 членове на общото събрание бяха присъствали половината от тях, плюс един. 

Съгласно устава на читалището, трябва всички членове да внесат членския си внос до края на юни. Затова настоящото настоятелство е решило да се изчака този срок, за са се види каква част от членовете на Общото събрание ще подновят членството си. Очакват да бъдат привлечени и нови членове, които да имат отношение към културно-просветния институт и да участват в работата на ръководния орган.

В понеделник се очаква да бъде назначен нов секретар на читалището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама