Шахматистите от Шабла с медал и ценен опит от „Търновско царство”

16:57, 10 апр 17 / Спорт 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Божидар Евстатиев от Шабла спечели бронзов медал от силния детски турнир „Търновско царство”, съобщиха от общинската администрация. Състезанието се проведе в комплекс „Момина крепост” до Велико Търново. Участваха около 100 деца от цяла България.

Божидар завърши с 4.5 точки от 9 възможни (4 победи, 4 загуби и 1 реми), но този резултат се оказа достатъчен за третото място. Той се състезава в смесената група до 12 и 14 години. По ирония на съдбата, в последния кръг, Божидар игра с друг наш представител – Христо Анастасов и спечели с голяма доза късмет. Медалът можеше да отиде и при Ицко, ако беше победил. На тяхното ниво обаче, постоянните обрати са част от играта.

В турнира, СКШ „Хармония” участва с 4 състезатели: Димитрин Овчаров, който се състезава в групата до 8-10 години, Пресиян Соленков, Божидар Евстатиев и Христо Анастасов – при 12 и 14-годишните. За съжаление, Дарий Цоков се разболя и не успя да пътува с нас. В трите дни, децата изиграха два турнира по ускорен шах и блиц. Божидар и Ицко успяха да надскочат себе си и резултатът е налице – медал от престижен и силен детски фестивал. За нови успехи обаче, е нужна много повече работа, най-вече самостоятелна, посочват от Община Шабла.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама