Инвеститори искат да изграждат домове за стари хора в област Добрич

19:36, 11 апр 17 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има инвеститорски интерес за изграждане на домове за стари хора в областта, съобщих директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ в Добрич Ирена Баирова.

Тя докладва по време на проведеното днес заседание на Областния съвет за развитие, председателствано от зам.-областния управител Сали Феим.

„Обиколихме и проверихме всички социални услуги, които се предлагат на територията на област Добрич. Това, което може да се каже е, че се предлага голямо разнообразие от социални услуги, но като минус е това, че голямата част от тях са съсредоточени в областния център“ – коментира Баирова. Тя допълни още, че качеството на предлаганите услуги е добро и бенефициентите са доволни. „Община Генерал Тошево има желание да разкрие Център за обществена подкрепа и дом за стари хора. В община Каварна бе закрит Център за обществена подкрепа. Основният проблем е текучеството и недостига на кадри за социални услуги“ – посочи още директорът на РД „Социално подпомагане“.

Съветът одобри Областната стратегия за подкрепа за личностно развитие на деца и ученици. Проектът е разработен от експертна работна група, съставена по заповед на областния управител, на база на предоставените анализи от осемте общини в областта. Предстои документът да бъде съгласувана с Регионалното управление по образование и одобрен от Областния управител. След това ще бъде предоставен на общините за изработка на нормативни документи.

По време на заседанието бе представен и отчет за дейността на Областния съвет за развитие за 2016 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама