Изборът на наемател за централния плаж в Балчик е оспорен в съда

19:52, 11 апр 17 25 450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поддържането, охраната и медицинското обслужване на морските плажове e най-актуалната тема за всички участници на туристическия пазар, подчерта министърът на туризма Стела Балтова. Днес тя се срещна във Варна с кметове, областни управители и туристическия бизнес от региона. В срещата участва и областният управител на Добрич Детелина Николова. Това съобщиха от Министерството на туризма.

По думите на министър Балтова, към момента действащите договори за наеми на плажове са 66 по цялото Черноморие. За седем от тях, сред които и „Балчик – централен“, има избран изпълнител, но има и висящи съдебни спорове. Търгът за „Нов плаж Балчик“ е прекратен поради процедурни нарушения и вече е обявен наново. Вече има избран изпълнител. Обявени са търгове за наем на 7 плажа с предстоящи дати за провеждането им. Сред тях е и „Кранево – централен“, за който ще се наддава на 21 април.

С оглед успешното протичане на предстоящия летния сезон за 2017 година и предвид необходимостта от обезпечаване на морските плажове със задължителни дейности с цел осигуряване на безопасни условия за ползването им по предназначение, до края на седмицата се подготвя стартирането на още 5 тръжни процедури за морски плажове. Сред тях е и „Крапец – север“.

В срещата участваха също областният управител на Добрич Детелина Николова, представители на министерства, хотелиери и туроператори. Детелина Николова  съобщи, че вече е изпратена до Министерството на туризма схемата за водно-спасителната дейност на неохраняемите плажове, като местните институции правят всичко възможно да се осигури безпроблемен сезон. Областният управител на Добрич допълни, че само в Албена и Балчик се очакват над 2 000 туристи за великденските празници, като са осигурени места за паркирането на автомобилите им, посочват от министерството.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама