219 работни места осигурява европрограма в област Добрич

09:17, 12 апр 17 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В периода от 28 февруари до 15 март от област Добрич са били подадени общо 49 заявки за 233 работни места за третия етап за заетост и обечиние на млади хора по ОП „Развитие на човешките ресурси“, съобщиха от областната администрация. Сред тях има обучение на трима безработни по професионални компетентности и на четирима – по ключови компетентности.

Комисията разгледа и одобри постъпилите заявки от работодатели по третия етап за заетост и обечиние на млади хора по ОП „Развитие на човешките ресурси“.

В третия етап е отпаднало изискването работодателите да кандидатстват с максимум до 10 работни места. В периода от 3 до 7 април е извършена проектна оценка, съгласно методиката, като сред критериите с тежест са взети под внимание работодатели от реалния сектор, разкриване на работни места, според приоритетите в

Областната стратегия за развитие, създаване на устойчива заетост. След извършената оценка са класирани заявките на 47 работодатели за 219 работни места, в които влизат и обучения по професионални компетентности по професиите камериер и заварчик и обучение на четири лица по ключови компетентности – чужд език и дигитални умения.

Общият необходим ресурс за заявките на всички 47 работодатели е в размер на 840 187 лв., докладваха от Бюрото по труда. Двама работодатели, подали заявки за общо 14 работни места са резерва. Очаква се през май да стартира схема за обучение по ключови компетентности и професионална квалификация за хора със средно образование.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама