66% от фирмите в област Добрич декларираха печалбата си по интернет

10:03, 12 апр 17 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

11534 е общият брой на подадените декларации от корпоративни клиенти  в НАП Добрич до края на март на 2017 година, съобщават от приходната агенция.  7570 от тях са подадени по електронен път, което представлява 66% от общо подадените декларации.  2 500 от дружествата са подали декларациите си в местния офис на НАП, а 1464 са ползвали услугите на „Български пощи“. Всички юридически лица, които са подали годишните си декларации по електронен път и са внесли дължимия данък до 31 март,  ползват отстъпка 1% от годишния корпоративен данък, но не повече от 1000 лева.

От НАП Добрич напомнят, че до 2 май физическите лица декларират доходите си за 2016 година. Годишна декларация подава всеки, който е получил доходи по извънтрудови правоотношения. Работилите по граждански договор през изминалата година също подават годишна декларация, независимо от размера на получените хонорари или възнаграждения. До 2 май годишна данъчна декларация подават и лицата, които през изминалата година са упражнявали дейност, облагана с патентен данък, земеделските производители, а така също и тези, които са получили доходи от наем, доброволно осигуряване или застраховане, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина.

Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код - ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама