Студенти от НХА ще отправят "Метални послания" в Зеления център в Шабла

08:53, 15 апр 17 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Малки пластики от рециклиран метал, посветени на Земята и нейните животински обитатели, ще бъдат представени в Зеления образователен център в Шабла, съобщиха оттам. Те са дело на студенти от  Национална художествена академия, специалност „Художествена обработка на метала” с ръководител Емил Бачийски.

Изложбата "Метални послания" ще бъде открита на 18 април от 17,30 ч. 

„Чрез тази тема, ние отново призоваваме всеки човек и организация да фокусира вниманието си и предприеме действия за постигане на по-устойчив начин на живот. Каквото и да е действието, Денят на Земята е чудесен повод всички ние да допринесем възможно най-много в нашата общност. Всички инициативи заедно, не само ще окажат въздействие върху опазването на околната среда, но и ще покажат силата на малките индивидуални действия за опазване на планетата Земя”, посочват домакините от Зеления образователен център в Шабла.

Той е създаден с подкрепата на правителството на Норвегия в партньорство с Българското дружество за защита на птиците и други институции. Центърът, който обитава стара сграда с местно културно значение, разполага с IT-система за наблюдение на Шабленското и Дуранкулашкото езеро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама