С 4 млн. eвро по трансграничен проект ще се ремонтират улици в Добрич

17:57, 17 апр 17 25 557 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За средства за ремонт на три ключови пътни артерии ще кандидатства Община Добрич по Програма за трансгранично сътрудничество INTERREG V - A Румъния България 2014 – 2020 г. 
Общинската администрация ще кандидатства в партньорство с Община Меджидия, Румъния, съобщава заместник-кметът по икономическо развитие и европейски фондове Росица Йорданова. 
След поведена среща на двете общински администрации са обсъдени предложения за съвместни проектни идеи, примерни дейности и индикативни бюджети. Постигнато е съгласие за кандидатстване с партньорски проект за обновяване и реконструкция на пътни отсечки, предложени от двете общини – партньори по проекта. 
Общата стойност на проектното предложение, е в размер до 8 000 000 евро – максималната стойност за инфраструктурни дейности, а индикативният бюджет за Община Добрич  е в размер до 4 000 000 евро. 
Предвижда се със средствата да се ремонтират бул. „Добруджа“ – двете платна от кръговото кръстовище на кв. „Рилци“ в посока център, 2 х 2800 м; ул. „Никола Петков“ – 2000 метра и бул. „3-ти март“. 

Предстои Общинският съвет да даде съгласие местната администрация да кандидатства с проекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама