Удвояване на трасето Варна-Добрич предвижда ОУП на Община Добричка

08:41, 18 апр 17 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Удвояване на трасето на път II 29 Варна – Добрич предвижда проект на нов Общ устройствен план на Община Добричка, който е обявен за обществено обсъждане. Предлага се пътят да обходи източно село Стожер и по този начин да се изнесе интензивният трафик от селото.

Проектът предлага също и обход на с. Бранище, който ще отклони потока от пътя Балчик - Добрич, минаващ през селото.

Транспортната  инфраструктура  в  община  Добричка  е  представена  от пътната  и  железопътната  мрежи  преминаващи  през  територията  ѝ.  Пътната мрежа се  състои  от републикански  пътища втори  и  трети  клас  204.44  км.  и общински  пътища  с  обща  дължина  в  рамките  на  общината  183,6  км.  Железопътната инфраструктура е представена от жп линия Добрич -Кардам, с дължина на територията на общината 20.2 км, се посочва в устройствения план.

Дължината пътната мрежа в общината е 388 км, като над 50% от състава ѝ са републикански пътища. Средната гъстота на пътната мрежа (298,9 km/1000 km2) е по-ниска от тази на страната (368,41 km/1000 km2).

Републиканската пътна мрежа е представена от участъците на два първокласни и три третокласни пътища с обща дължина на територията на общината 204.44 км. Общинската пътна мрежа допълва транспортното обслужване в общината, осигурявайки пътни връзки между пътища от републиканската пътна мрежа и достъп до някои от населените места. Общата ѝ дължина е 183,6 км.

Според справка на община Добричка, за дължина и състояние на пътната мрежа по  участъци  от  общинските  пътища,  пътищата  в  добро  състояние  са  162,6  км,  в задоволително състояние – 12,6 км, в незадоволително състояние – 8,4 км, се посочва още в документа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама