Текат активни преговори за единна каса в „Двореца“ в Балчик

18:23, 19 апр 17 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорът на ДКИ „Двореца“ Жени Михайлова е оптимист, че за активния туристически сезон ще има единна каса за вход на територията на архитектурно-парковия комплекс, сподели тя пред журналисти.

Преговорите между Министерството на културата и Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се водят усилено, подчерта тя. Идеята е да има един билет с два касови бона – за ДКИ „Двореца“ и Университетска ботаническа градина, защото всяка институция по отделно трябва да се отчита пред НАП, обясни тя.

В комплекса ще има няколко каси. На всяка една туристът ще може да си купи един билет и да влезе на територията на целия комплекс. Колкото повече са касите, толкова по-добре би било за туристите, тъй като няма да има струпване, хората ще бъдат спокойни и навсякъде ще могат да получат една и съща услуга, обясни Михайлова.

Тя се надява тази година преговорите да имат резултат. „Оптимист съм, че новият активен летен сезон ще започне без конфликти, скандали, подвеждаща информация за туристите и най-после ще работим взаимно в името на туриста и клиента“, подчерта тя.

От 2012 г. посетителите трябва да купуват отделни билети. Единият е за Ботаническата градина, която е към СУ „Св. Кл. Охридски“, а другият – за ДКИ „КЦ „Двореца“ в структурата на Министерството на културата.

Михайлова съобщи също, че тази година не се предвижда промяна на цените на билетите за „Двореца“. Входът за възрастни е 6 лева, а за дете - един лев. Културният център предлага и семеен билет за 11 лева, независимо от броя на децата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама