При много голям интерес протича панорамата на средните училища в Добрич

15:50, 20 апр 17 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При много голям интерес преминава Панорамата на средните училища, която се провежда днес в Добрич. Във фоайето на Общинския младежки център ”Захари Стоянов“ са представени 5 средни училища, 2 профилирани гимназии, Спортното училище, 6 професионални гимназии, както и 2 частни училища. Те представят актуална информация за условията и сроковете за кандидатстване, класиране и записване на учениците за учебната 2017 – 2018 г.

Панорамата бе открита от кмета Йордан Йорданов. Той поздрави с „Добре дошли!“ учениците от града, както и бизнесът, който се включи в проявата. Тази година са поканени работодателски организации, които да помогнат на децата да търсят своята реализация в бъдеще.

„Надявам се, че вече те достатъчно големи и търсите информация за това как можете да продължите професионалния си път. Търсете, избирайте и продължавайте своето развитие“, пожела кметът Йордан Йорданов.

Снимки: Tonovini.bg

Почти всички ученици от основните училища посещават Панорамата, интересът тази година е голям, съобщиха организаторите от дирекция „Хуманитарни дейности“ към Община Добрич. Те припомниха, че,съгласно новия Закона за училищното и предучилищното образование, тази учебна година е първата, в която от основните училища ще излязат два випуска – седми и осми клас. Това, според тях, е една от причините за големия интерес към изложението на средните училища в Добрич.

Снимки: Tonovini.bg

Тази година за участие във форума бяха поканени представители на работодателските организации, като Търговско–промишлена палата, Регионален съюз на производителите и сладкарите, Асоциация на зърнопроизводителите, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Целта бе те да дадат информация какви кадри се търсят на пазара на труда и какви са възможностите за реализация.  

Тази година училищата в града завършват 656 седмокласници от основни и средни училища в 29 паралелки и 170 осмокласника в девет паралелки. Местата, които са обявили средните училища са повече от учениците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама