• Снимки: Tonovini.bg

При много голям интерес преминава Панорамата на средните училища, която се провежда днес в Добрич. Във фоайето на Общинския младежки център ”Захари Стоянов“ са представени 5 средни училища, 2 профилирани гимназии, Спортното училище, 6 професионални гимназии, както и 2 частни училища. Те представят актуална информация за условията и сроковете за кандидатстване, класиране и записване на учениците за учебната 2017 – 2018 г.

Панорамата бе открита от кмета Йордан Йорданов. Той поздрави с „Добре дошли!“ учениците от града, както и бизнесът, който се включи в проявата. Тази година са поканени работодателски организации, които да помогнат на децата да търсят своята реализация в бъдеще.

„Надявам се, че вече те достатъчно големи и търсите информация за това как можете да продължите професионалния си път. Търсете, избирайте и продължавайте своето развитие“, пожела кметът Йордан Йорданов.

Снимки: Tonovini.bg

Почти всички ученици от основните училища посещават Панорамата, интересът тази година е голям, съобщиха организаторите от дирекция „Хуманитарни дейности“ към Община Добрич. Те припомниха, че,съгласно новия Закона за училищното и предучилищното образование, тази учебна година е първата, в която от основните училища ще излязат два випуска – седми и осми клас. Това, според тях, е една от причините за големия интерес към изложението на средните училища в Добрич.

Снимки: Tonovini.bg

Тази година за участие във форума бяха поканени представители на работодателските организации, като Търговско–промишлена палата, Регионален съюз на производителите и сладкарите, Асоциация на зърнопроизводителите, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Целта бе те да дадат информация какви кадри се търсят на пазара на труда и какви са възможностите за реализация.  

Тази година училищата в града завършват 656 седмокласници от основни и средни училища в 29 паралелки и 170 осмокласника в девет паралелки. Местата, които са обявили средните училища са повече от учениците.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно