Здравната инспекция в Добрич отбелязва международния ден на Земята

08:05, 21 апр 17 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няколко прояви по повод Международния ден на Земята - 22 април, организира Регионалната здравна инспекция в Добрич. Нейни представители ще вземат участие в „дните на пролетно почистване“ в  Добрич за подкрепа на общонационалната кампания „Да изчистим България”, организирана на 28 април, съобщиха от РЗИ.

Днес ще бъде проведено обучение на открито с деца от първите  класове на ОУ „Йордан Йовков“ в Каварна, с което учениците ще опознаят  дърветата и тяхното значение за живота на нашата планета.

В седмицата от 24 до 28 април в училища от Добрич е предвидено провеждането на обучителни дейности по темата „Дървета за планетата“.

Първото честване на Международния ден на Земята се организира през 1970 година от американците Джон Амкконъл, Гейлорд Нелсън и Денис Хейс, които издигат каузата за опазване на околната среда. От 1990 година празникът е международен, а у нас за първи път се отбелязва през 1993 година. Денят е посветен на грижата за околната среда – в страната ще бъдат засадени стотици дървета и цветя. Този ден се счита и за началото на съвременното екологично движение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама