Библиотеката в Добрич отличи най-четящите

14:45, 21 апр 17 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Маратон на четенето се провежда днес в регионалната библиотека „Дора Габе“ в Добрич по повод Международния ден на книгата и авторското право.

Тази година инициативата е посветена на 140 г. от рождението на Елин Пелин, 115 г. от рождението на Ангел Каралийчев и 110 г. от рождението на Емилиян Станев.

Пред любознателните деца от добрички училища и детски градини заместник–кметът по финанси и общинска собственост Елка Димова приветства участниците в маратона и ги призова да бъдат активни и да четат, за да могат в бъдеще да вложат своите знания и фантазии от прочетеното.

Заместник–кметът връчи грамоти на най–активните читатели на библиотеката до и над 14–годишна възраст.

Владислав Йонков Станчев получи награда като най–активен читател до 14 години. Най-четящ клас е IV „а“ клас на СУ ‚Димитър Талев“ с класен ръководител Росица Бояджиева, а най–активен партньор на библиотеката е Средно училище „Любен Каравелов“.

 

На събитието днес бе отличена и Гинка Димова като най–активен читател сред възрастните.

Поетът Сашо Серафимов положи началото на Маратона на четенето с приказка от Ангел Каралийчев. Празникът на четящите хора бе подкрепен с драматизация на любимата приказка „Дядовата ръкавичка“ с деца от Детска градина „Бодра смяна“. Инициативата продължи с четене на откъси от любими произведения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама