С 10 000 лева Община Добрич ще подпомогне издаване на книги

15:27, 21 апр 17 / Култура 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С 10 000 лева Община Добрич ще подпомагане книгоиздаването и книгоразпространението на проекти, свързани с историята и развитието на Добруджа, съобщиха от общинската администрация. 

Проектите ще се финансират по приети от Общинския съвет правила. На конкурсен принцип се подпомагат творби, свързани с историята и развитието на Добрич и на добрички автори. Право да кандидатстват за финансова подкрепа имат физически лица и организации. Срокът за подаване на проектите е до 31 август. 
Те ще бъдат оценявани от експертна комисия, в която се привличат творци и специалисти от общински културни институти, съобразено с тематиката на творбата, за чието издаване или разпространение се търси финансиране. 

Необходимите документи и заявлението за кандидатстване могат да се намерят на интернет–страницата на Община Добрич www.dobrich.bg в рубриката „Общински съвет” и подсекция „Правилници”. 

Заявленията се приемат в Центъра за услуги и информация. Експертната комисия за финансово подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението ще заседава на 26 септември 2017 година от 14. 00 часа.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама