Ученици от Шабла се включиха в инициативата „Планета енергия“

16:03, 24 апр 17 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две училища в община Шабла се включиха в образователния проект „Планета енергия“, реализиран благодарение на Асоциацията на българските черноморски общини и фирма Тотал Е&П България Б.В.- клон България, съобщиха от общинската администрация.  Част от нея станаха СУ „Асен Златаров“ в Шабла и ОУ „Св. Климент Охридски“ в с. Дуранкулак

В навечерието на Деня на Земята - 22 април, млади представители на фирмата проведоха с ученици от ІV и V клас информационни срещи. Подрастващите станаха част от своеобразно „пътуване в света на енергиите“, осъществено с интерактивна презентация. Те споделяха наблюдения и познания за видовете енергия, за различията между тях.  Показаха, че знаят как да пестят енергията, която ще бъде необходима не само за нас, но и за поколенията след нас. Активни и любознателни децата обогатиха понятията си.

В края на срещата представители на фирма Тотал Е&П България Б.В.- клон България подариха на присъстващите ученици помагало „Пътеводител на енергиите“, с тестове и игри за проверка на знания им, както и рекламни материали. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама