Община Добрич не се поддала на натиск да сваля цените на предлаганите имоти

17:27, 24 апр 17 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпълнението на плана за приходите на Община Добрич за първото тримесечие е 28,14% от годишния план, събрани са над 5 млн. лева съобщи заместник-кметът по финанси Елка Димова.

Данъчните приходи са изпълнени почти на 30 процента, което се обяснява с желанието на гражданите да ползват 5 процента отстъпка при заплащане на налозите до края на април. Постъпленията от таксата за битови отпадъци възлизат на близо 1,8 млн.  лева.

Всички приходи с общински характер, събрани през тази година, са с 12 на сто повече в сравнение с първото тримесечие на 2016 г. Принос за това има и данъкът за  таксиметров превоз, който бе въведен от тази година, посочи Димова.

От Общината се похвалиха, че тази година има и постъпления от продажба на нефинансови активи. До момента се отчита 17,86 на сто изпълнение спрямо годишния план. Постъпленията са 141 953 лева при едва 42 000 лева за същия период на миналата година.

„Гражданите тази година са по-активни. Може би, успяхме с нашето упорство да продължаваме да поднасяме  интересните  според нас имоти, отново и отново, без да се поддаваме на натиск за намаление на цената.

Цените, на които са направени оценките и ги продаваме са достатъчно атрактивни и могат да заинтересоват инвеститорите в нашия град“, посочи Елка Димова.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама