Туристически информационен център ще се изгражда в Добрич по проект

17:43, 24 апр 17 25 623 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Туристически информационен център предстои да бъде създаден в Добрич по партньорски проект по програма за трансгранично сътрудничество „Черноморски басейн 2014-2020“, съобщи заместник-кметът по икономическо развитие и европейски фондове Росица Йорданова. Предстои на заседанието на Общински съвет утре предложението да бъде разгледано.

Проведени са  срещи с  представители на Община Килия в Украйна и Областния съвет Бузъу в Румъния. Постигнато е съгласие за кандидатстване с партньорски проект за съвместно насърчаване на бизнеса и предприемачеството в областта на туризма и културата“. Идеята е в партньорските общини да се изградят туристически информационни центрове, да се създаде съвместен информационен туристически портал, да се изготвят рекламни материали за нуждите на туристите, посетители на градовете – партньори.  Планира се да се проведе и международен фестивал на фолклора и занаятите, на който да вземат участие представители на трите партньора по проекта.  Общата стойност на проекта е 1 500 000 евро.

Предвижда се туристическият информационен център в Добрич да се помещава в сградата на Стоматологията, където на паркинга отпред ще има обособени паркоместа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама