Наградиха отличените в конкурса „Европа в моя регион, през моите очи“

15:52, 25 апр 17 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На тържествена церемония пред алеята на знамената в Добрич Областният информационен център награди общо 20 участници в провелия се конкурс на тема „Европа в моя регион, през моите очи“. Надпреварата се състоя в две категории: за избор на рисунка за ученици от 5-7 клас и за фотография за ученици от 8-12 клас от училищата в област Добрич. Събрани бяха общо  104 рисунки и 14 фотографии.

В рамките на един месец, всички можеха да гласуват на специално създадената за конкурса страница и на страницата  на ОИЦ – Добрич във фейсбук. Събралите най-много харесвания творби, бяха отличени на първо място, второ и трето място и в двете категории.  Бяха раздадени и 14 поощрителни награди.

Специална награда беше връчена на СУ „Св. Климент Охридски“, чиито ученици са изпратили най-много рисунки. Предметни награди и грамоти за най-добра рисунка получиха: Александра Николова - Първо място от 5 клас в ПМГ „Ив. Вазов“; Анна –Мария Маринова – Второ място от 5 клас в СУ „Петко Р. Славейков“; Габриела Богданова - Трето място от  5 клас в СУ „Петко Р. Славейков“, а за  най-добра фотография: Димитър Петров - Първо място  12 клас в ЕГ  „Гео Милев“; Теодора Христова - Второ място от 12 клас в ЕГ „Гео Милев“; Мартин Кръстев - Трето място от 8 клас в ОУ „Св. св. Кирил Методий“ гр. Балчик.

Арх. Боян Коларов - зам. кмет на Община Добрич, поздрави участниците в конкурса. В края на церемонията, екипът на ОИЦ покани всички присъстващи на предстоящите събития в рамките на кампанията. Дни на отворени врати ще се проведат на 5 май в Добрич и на 10 май в Балчик, а на 13-и е заключителното събитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама