Кръгла маса за хранене на бебетата и децата с увреждания в Добрич

08:35, 26 апр 17 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кръгла маса на тема „Какво има на масата за хранене освен храна?“ организира фондация „Лумос” в Добрич на 27 април от 13.30 до 15.30 часа, съобщават от общинската администрация.

Домакин ще бъде Община Добрич, която предоставя бизнес залата на общината за събитието. Програмата е разделена на две части, в първата представителите на фондация SPOON ще представят американския опит в сферата на хранене на деца със специални нужди, а във втората ще бъде представена работата в услугите за деца и младежи с увреждания в община Добрич и Варна по специално създадената от програма SPOON. Събитието ще бъде открито от заместник кмета на Добрич д-р Емилия Баева и Бисер Спиров - директор на Лумос за България.

Посещението на американските гости продължава на следващия ден с практически консултации по конкретни казуси на деца и младежи с увреждания, настанени в услуги в Добрич и Варна. Това е второто посещение на SPOON, при първото им посещение те обучиха персонала на Центровете за настаняване на деца и младежи с увреждания как да използват разработената от тях методика. Междувременно бяха направени оценки на 9 деца, които имаха сериозни затруднения с приема на храна и разработени индивидуални програми за хранене. 

По данни на СЗО недохранването и проблемите около храненето са свързани със смъртта на 2,7 милиона деца годишно или 45% от всички смъртни случаи на деца по света. При кърмачетата, малките деца и децата с увреждания храненето е ключова област не само за гарантиране на оцеляването, но и за насърчаване на здравословния растеж и развитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама