Прокуратурата в Германия връчи обвинителен акт на Светослав от Добрич, блъснал жена в метрото

09:07, 26 апр 17 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокуратурата във федералната германска столица връчи обвинителния акт на 26-годишния Светослав Стойковот Добрич, който на 27 октомври миналата година блъсна в гръб нищо неподозираща млада жена по стълбите на метрото в Берлин, съобщи немското издание Berliner Morgenpost. Това става шест месеца след невероятно бруталното престъпление.

27-годишният Светослав от Добрич е обвинен в причиняване на тежка телесна повреда. Дата за делото все още не е определена, очаква се да е в началото на лятото. За причиняването на тежка телесна повреда, законодателство на Германия предвижда затвор до десет години.

Снимка: bild

Припомняме, че на 27 октомври миналата година, малко след полунощ, група от млади мъже е в метрото. Някои от тях са с бутилки с алкохол. Записите от видеото по-късно показват как Светослав се обръща изведнъж, отива към стълбите и рита жената в гърба. Въпреки че 26-годишната германка лежат на ръба на перона с тежки наранявания по главата и счупена ръка, мъжете продължават, без да обърнат поглед към жертвата.
Малко след като прокурорите обявиха обвинение във вторник, то беше критикувано. 
Светослав всъщност е избягал в чужбина, но не и в родния си България, но във Франция. И от там той се завръща в Берлин, точно преди Коледа. Още щом  пристигна в централната автогара в Шарлотенбург, той е признат и арестуван, тъй като 27-годишният в ареста. Бързото му арестуване де дължи на полицията, като същевременно е и щастливо обстоятелство.

Началната дата на делото все още не е определена, но се очаква процесът да бъде открит в началото на лятото. Ако бъде признат за виновен, българският гражданин може да бъде изправен пред присъда за лишаване от свобода до десет години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама