Съпрузи от Оброчище с присъди за трафик на проститутки и пране на пари

16:17, 26 апр 17 25 974 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съпрузите Фани и Стоян Г. от село Оброчище бяха осъдени за трафик на жени през граница с цел проституция и пране на пари, придобити от престъплението, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд.

42-годишната Фани получи условна присъда от година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок, а съпругът й беше осъден условно на 2 години лишаване от свобода със същия изпитателен срок. 

44-годишният Стоян се призна за виновен в извършването на двете престъпления. Той се е занимавал с трафик на жени през граница с цел да бъдат използвани за развратни действия и пране на пари.

На 1 септември 2010 г. е транспортирал 26-годишна жена от летище София до Дортмунд, Германия, за да се занимава с проституция, като й обещал облаги. Освен това, в периода от 2008 г. до 2011 г. у нас, в Швеция и Германия той се е разпореждал със средства на обща стойност 9 580 лева, които са били придобити от проституцията.

В другото дело, Фани се призна за виновна в това, че е получила 10496 лева, за които е знаела, че са придобити от трафик на проститутки. Парите получавала от мъжа си, който ги изпращал от Германия и Швейцария. По сметките й постъпвали и пари от Норвегия, изпращани от чужденец.

Окръжения съд постанови двамата да платят в полза на държавата придобитите от престъплението суми, съответно от 10496 лева и 9580 лева.

Двамата съпрузи са част от общо 7 души, разследвани от Окръжна прокуратура за трафик на жени с цел проституция и пране на пари, придобити от престъплението.

Две жени от тях вече бяха осъдени от Окръжен съд - Добрич. 44-годишната Миглена Г. , която също е от село Оброчище, вчера получи условна присъда от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок за пране на пари. Преди близо месец окръжните магистрати осъдиха за същото престъпление 40-годишна жена от варненското село Кипра, като й наложиха наказание от 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 10 000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама