След смъртта на Диди средствата за лечението й отиват при болно от рак дете

09:17, 27 апр 17 25 794 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Средствата от дарителската сметка за лечението на 33-годишната Даниела Василева от Генерал Тошево, която изгуби битката с рака, са предоставени за болно момиченце. Близките на Диди съобщиха, че парите са пренасочени за лечението на малката Йоана Христова, която има тумор на мозъка.

От семейството на момиченцето съобщиха: „В сметката на Йоанка днес постъпиха 26 хиляди лв.от дарители с добри сърца, които се свързаха с мен от фейсбук. Дарителят се казва Йордан Йорданов, който наскоро е загубил битката на съпругата си с рака. Добрината му обаче още е жива и той иска да помогне на дете в нужда. Спря се на Йоанка - много им благодаря, че се довериха и помогнаха.

Диди почина на 5 април, преди да успее да започне лечението, за които хора с добри сърца от страната и чужбина помогнаха със средства. Тя бе с бе диагноза остеосарком.Лечението трябваше да се проведе в болница в Турция. Становището на специалистите бе, че преди да се пристъпи към същинското лечение, организмът на Диди трябва да се подсили. Почина в дома си. Остави шестгодишен син и любящ съпруг.

7-годишната Йоана Христова е диагностицирана с тумор в мозъка. За лечението й са необходими 100 000 евро. След направен ядрено-магнитен резонант на 17 април е установено, че досегашната химиотерапия не да действа и 2 от туморните частици се увеличават, за което трябва да се приложи нова с нови медикаменти. Семейството разполага с пари за присаждането на стволовите клетки, но, за съжаление, няма нужните за новите химиотерапии, които ще са на стойност 25000 евро, а може и повече.

При едно от последните изследвания се оказало, че туморът е изключително рядък и е малко познат дори в световен мащаб.

Лекарите са категорични, че ако лечението бъде продължено с химиотерапия и процедура със стволови клетки, детето има отлични шансове да спечели битката с рака.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама