Два пъти повече деца в Добрич са стигнали до детска педагогическа стая

13:34, 27 апр 17 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече от два пъти се е увеличил броят на децата, които са преминали през детските педагогически стаи в област Добрич през миналата година, съобщиха от Териториалното статистическо бюро.

През 2016 година броят им е 313, което е  с над 107 на сто повече в сравнение с предходната година. Над половината от тях са момичета.

Най-често полицейските инспектори се занимават с деца, които са избягали от домовете си. Такива са 52 на сто от случаите, стигнали до детска педагогическа стая. 21 деца са имали прояви на насилие и агресия, почти толкова са и тези с непристойно и хулиганско поведение на обществено място. За тормоз на отчет са заведени 19 младежи, а други десет за употреба на психоактивни вещества.

Отчита се нарастване на малолетните и непълнолетните лица, които са извършили престъпления. В повече от половината случаи става въпрос за кражби. Най-висок е делът на кражби от домовете, както и на взломните, а също и посегателствата над селскостопанска продукция, домашни животни и птици, кражби от магазини или други търговски обекти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама