Насочват средства за изкърпване на улици и пътища в община Добричка

21:02, 27 апр 17 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Част от целевата субсидия за капиталови разходи на Община Добричка да бъде пренасочена за извършване на неотложни текущи ремонти на общинските пътища и уличната мрежа реши днес Общинският съвет. 

Тежките атмосферни условия през миналата зима доведоха до рязко увеличаване на повредите по пътната настилка на общинските пътища и улиците в населените места от общината, посочи кметът инж. Тошко Петков. В някои участъци състоянието на пътната настилка е коренно различно от това, което е било през есента на миналата година, посочи той. В тази връзка с общинската администрация са постъпили писма от кметовете и кметски наместници на над 15 населени места. С тях се иска да се извърши текущ ремонт на пътища и улици, които не са предвидени в капиталовата програма на общината за тази година, тъй като са станали трудно проходими. Предлага се, вместо някои от предвидените за основен ремонт през 2017 г. улици, да се направи изкърпване на пътните съоръжения, където това е наложително.

Извършен от администрацията оглед е показал, че дълбочината на дупките по някои от тези пътни настилки е такава, че може да причини катастрофи дори при ниска скорост на движение.

Предложено средствата, предвидени за ремонт на участъци от пътя Златия-Самуилово, Росеново-Божурово и отII-29 – Генерал Колево,  в размер на 50 000 лева да се насочат за текущия им ремонт. Стана ясно, че Общината кандидатства с проект по Програмата за развитие на селските райони на стойност 50 000 лева и има възможност до края на годината да получи средства за основен ремонт на участъците от трите пътя.

Кметът посочва, че посочените локални ремонти е неотложно да се извършат тази година, тъй като, освен предпоставка за пътни произшествия, те водят и до социално напрежение.

За текущи ремонти дейности се прехвърлиха 304 500 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама