Национален преглед на фолклорните ансамбли на CIOFF се провежда в Добрич

07:57, 29 апр 17 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първият етап на Националния преглед на фолклорните ансамбли на CIOFF ще се проведе днес в Драматичен театър „Йордан Йовков“, съобщават от Община Добрич.

CIOFF е международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства, на който се определя кои ансамбли да продължат директно напред.

Нелеката задача на журито да оцени таланта, труда и усилията на участващите състави е с цел преглед на нови репертоари и избор на „Представителни ансамбли“ на Националната секция на CIOFF, България в различните категории. Силна мотивация, в условията на конкурентност, през първия етап - 2017 г. да бъдат утвърдени съставите с право на участие в Международни Фолклорни Фестивали. Един от домакините на този Първи етап на V Национален преглед на фолклорните ансамбли през 2017 г. е и град Добрич. До момента, от Националната секция на CIOFF – България, съобщават за регистрирани над 15 ансамбли и индивидуални изпълнители. Журито е от авторитетни имена в областта на фолклорното танцово и певческо изкуство.

Фолклорните прегледи са едно ярко събитие в богатия календар на CIOFF, и в културния живот на всяка община. Те са прекрасна възможност и база за сверяване на достиженията на ансамблите и на индивидуалните изпълнители, посочват от Общината.

Откриването е от 10 часа в драматичен театър „Йордан Йовков“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама