Ясни са победителите в конкурса за проект на еко къща в Добрич

08:01, 01 май 17 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ясни са победителите в конкурса на „Еко селище ДоброЖънци” за проект на къща за водоплаващи птици, съобщиха организаторите.

На първо място за рисунка на еко къща са класирани Анастасия Гочева и Женя Йорданова от VIa клас на средно училище „Св. Климент Охридски”, а победителят при макетите на еко къща е Десислава Огнянова Николова от X клас на СУ „П. Р. Славейков”.
Награждаването ще се състои на 2 май от 17 часа в регионална библиотека „Дора Габе”. Там ще бъде представена изложба с рисунките и макетите на всички участници в конкурса.

„Еко селище ДоброЖънци” е платформа за изследване, разпространение и демонстрация на новото знание в сферата на човешкото съществуване, физическо и духовно, в условията на динамичните условия и промени в икономиката, науката, климата, и обществото.

Една от основните физически локации е изграждане на еко къщички. Учредителите решиха, че първата такава къщичка ще е в Центъра за защита на природата и животните. Тя ще е за птици. След това ще се изградят и други такива постройки на различни места в града, на разрешените от Общината терени.

Сградите ще са изградени предимно от естествени материали, като те самите представляват обект на изучаване, демонстрация и обучение. В тях ще са използвани иновативни техники за хармонична среда и щадящо природата съществуване с високи стандарти на естетичност, енергоефективност и практичност.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама