Заплатите на учителите в област Добрич са увеличени с 8%

08:54, 01 май 17 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заплатите на всички учители в област Добрич, без тези на педагозите от детските градини в Балчик, са увеличени с 8% от първи януари. Някои са получили увеличенията през февруари, друга част март, а в Балчик ще ги получат през май, съобщи регионалният координатор на КНСБ Гинка Василева.

Та припомни, че на национално равнище единните разходни стандарти за образованието бяха увеличени средно с 9 %. Имаше ангажимент за увеличение на работните заплати с 8 % на педагогическия персонал и с 5-15 % на непедагогическия.

Заплатите в образованието се увеличиха в Добрич, Тервел, Крушари, Генерал Тошево, Шабла, Каварна, Добричка, каза Василева.

В Балчик са увеличени заплатите на педагозите само в училищата. В детските градини все още работните заплати не са променени. „Надявам се, че през май със задна дата работещите в детските градини в Балчик ще получат увеличенията на заплатите си”, каза Гинка Василева. Тя добави, че в момента се водят преговори между синдиката и Общината. „Мисля си, че този проблем ще бъде решен.”, заяви тя.

„Не навсякъде са изпълнени ангажиментите за увеличение на заплатите на непедагогическия персонал в такава степен, в каквато бяха постигнати договорености. Не защото не е имало желание отстрана на кметовете, а тъй като средствата чрез единните разходни стандарти и бюджетите в тези дейности не достигнаха за увеличение на заплатите на този персонал”, каза още Гинка Василева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама