Наградиха най-добрите проекти за еко къщи

08:03, 04 май 17 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ЕКО селище “ДоброЖънци” награди победителите в конкурса за проект на къща за водоплаващи птици. В конкурса за рисунка на първо място е класиран проектът на Анастасия Гочева и Женя Йорданова от VI „a” клас от СУ „Св. Кл. Охридски”, а за най-добър макет е определен този на Десислава Огнянова от X клас на СУ „П. Р. Славейков”.
Награждаването се състоя в регионална библиотека „Дора Габе”. Там бе представена изложба с рисунките и макетите на всички участници в конкурса.

„Еко селище ДоброЖънци” е платформа за изследване, разпространение и демонстрация на новото знание в сферата на човешкото съществуване, физическо и духовно, в условията на динамичните условия и промени в икономиката, науката, климата, и обществото.

Една от основните физически локации е изграждане на еко къщички. Учредителите решиха, че първата такава къщичка ще е в Центъра за защита на природата и животните. Тя ще е за птици. След това ще се изградят и други такива постройки на различни места в града, на разрешените от Общината терени.

Сградите ще са изградени предимно от естествени материали, като те самите представляват обект на изучаване, демонстрация и обучение. В тях ще са използвани иновативни техники за хармонична среда и щадящо природата съществуване с високи стандарти на естетичност, енергоефективност и практичност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама