26-ият конкурс „Сарандев” вече е история

21:32, 19 май 17 25 832 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Добрич е стъпил на музикалната сцена на България. Оттук нататък вече ще вдигнем летвата и ще заявим нашето участие и отношение и в Източна Европа, за да се знае къде се намира поп-рок конкурсът „Сарандев”. Добрич има своите таланти и сме готови да посрещнем още много”, заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов при закриването на музикалния форум тази вечер.

 

Кметът увери, че музикалният форум ще продължи да съществува и да изгражда своите таланти. В следващите години очаквайте поп-рок конкурсът „Сарандев” все повече да се популяризира, заяви още Йордан Йорданов.

Преди това той връчи наградите на тазгодишното издание на конкурса. 

 

 На първо място в първа възрастова група е Сесил Сабри от Търговище, второто място си поделят Димитрина Германова от Добрич и Хавин Елиман от Велики Преслав, а на трето място са Елеонора Димитрова от Търговище и Полина Семендяева от Добрич. Присъдени са и три поощрителни награди. Във втора възрастова група първото място е за Пресияна Димитрова от Русе, втори са Славея Иванова от Шумен, Стефани Маринова от Добрич и Ева Пармакова от София. На трето място са класирани Симона Захариева от Севлиево и Петър Бечев от Пловдив. Първа в трета възрастова група е Кристина Христова от Генерал Тошево, на второ място са класирани Станимир Маринов от Добрич, Ана Стефанович – Сърбия и Рая Христова от Търговище. Третото място е присъдено на Анастасия Казамия от Гърция и Йордан Рангелов от Пловдив.

 

Гран при на 26-ото издание на Европейския поп-рок конкурс "Сарандев" печели Гулнара Кошенова от Казахстан. Тя получи специалната статуетка, дело на Георги Стефанов.

 

Задоволството си, че и той стъпва на престижната сцена на „Сарандев” сподели и певецът и актьор Орлин Павлов, с чийто самостоятелен концерт приключи конкурсът тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама