Кулинарната революция на Джейми Оливър завладява Добрич

07:00, 20 май 17 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Денят на кулинарната революция ще се отбележи днес в повече от 120 страни, сред които и България. Добрич е един от градовете, където  се организират детски кулинарни работилници и конкурс за детска рисунка "Моята любима храна". 

Инициативата е на едноименната фондация, основана от световно известния готвач Джейми Оливър. Мотото е „Всяко дете заслужава да се храни правилно”.
Вчера децата от подготвителна група "Слънчице" в ЦДГ 7 "Пролет" бяха посланници на една революционна кауза - да се храним здравословно и качествено. Гост на събитието беше заместник-кметът на Община Добрич д-р Емилия Баева. Децата получиха познания за полезни и вредни храни, видяха демонстрация на здравословно смути и много вкусни протеинови палачинки и пастет от нахут. Сами направиха веган бонбони, хапнаха си и оставиха да почерпят своите майки, споделиха от учебното заведение.

Днес от 10 часа ще се проведе кулинарна работилница, организирана от Хотел "Вила ди полета" и доброволци. В нея ще се включат 30 деца на възраст от 4 до 12 години.
Организиран е и конкурс за детска рисунка "Моята любима храна". Рисунките ще бъдат изложени по време на работилницата. Ще има и награди, които ще бъдат изтеглени с томбола. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама