Всеки трети ученик в Добрич е отличник

09:49, 23 май 17 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общият брой учениците в община Добрич за тази година е 9410. Отличниците са 3432, а броят на абитуриентите е 748, съобщи заместник-кметът д-р Емилия Баева.

Тя покани жителите и гостите на града да се включат в проявите по случай 24 май – Ден на Българската просвета и култура и на славянската писменост.

Те ще започнат в 8 часа с тържества в учебните заведения. От 9 часа в храм „Св. Георги” ще бъде отслужен благодарствен молебен. В 9.45 ч. на паметника  на Св. св. Кирил и Методий ще бъдат поднесени цветя. Празничното шествие, водено от над 100-годишна икона на Светите братя, ще тръгне в 10 часа.

От 11,30 часа на площад „Свобода“ ще започне празничен концерт на Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с гл. худ. ръководител Стоян Господинов и Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“, Детска танцова студия „Добрич“ и Клуб за фолклорни танци „Пъстър хоровод“ при Младежки център – Добрич с гл. худ. ръководител Александър Александров и хореограф Юрий Митев.

В 16 ч. в Градския парк „Св. Георги” ще започне празничен концерт на Духов оркестър – Добрич  с диригент Стоян Монов, от 17 ч. е акустичният концерт на BLOODRUSH. В 18.00 ч. на площад „Свобода“ празничен концерт ще изнесат ученици на СУ „Свети Климент Охридски“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама