Осъдиха трима за кражба на земеделска продукция

15:40, 23 май 17 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трима мъже от село Тригорци, Балчишко, бяха осъдени за извършени кражби на земеделска продукция от складове в съседното село Гурково, съобщават от Районния съд в Балчик.

За времето от 20 до 25 юли миналата година те са извършил 4 кражби, при които е била отнета земеделска продукция на обща стойност 2371.50 лева. Откраднали са 1600 кг пшеница, 1020 кг ечемик, 1960 кг рапица и 900 кг пшеница. Кражбите са от хале в стопанския двор на с. Гурково, собственост на жителка на селото и от местната земеделска кооперация. До приключване на съдебното следствие имуществени вреди са възстановени.

29-годишният Радомир Ил. е извършил три от кражбите в съучастие с 37-годишния  Румен Р., а при последната - на 25 юли 2016г., е действал заедно с третия подсъдим Митко Хр., който е на 42 години.

Крадците са разбили катинарите на входните врати. Товарили са откраднатото на лек автомобил марка „ВАЗ 2107“.  За първите двама подсъдими кражбите са извършени в условията на продължавано престъпление.  

Съдът в Балчик осъди тримата на пробация за срок от 8 месеца. Наложени са им и задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама